مسئله اقتصاد و وضعیت مالی بدون شک یکی از مهمترین مسائل زندگی هر فردی است. میلیاردر شدن در گذشته محدود به مردان و زنان میانسال بود؛ اما امروزه نسل جوان نیز داستان موفقیتهای بزرگ خود را دارند و درواقع هرکس بیشتر بیاموزد، شانس موفقیت خود را رقم میزند. اما واقعا چگونه یک میلیاردر شویم؟ برخی فکر میکنند برای میلیاردر شدن میبایست حتماً یک میلیاردر به دنیا بیایند! جهت آسودگی خاطرتان باید بگوییم این موضوع هیچ ربطی به اوضاع شرایط کشور، اوضاع شرایط خانوادگی و حتی سرمایه اولیه نیز ندارد.
- 13% از میلیاردرهای فعلی سرمایه خود را به ارث بردهاند.
- 27% از افراد سرمایه به ارث رسیده را به میلیاردها افزایش دادند.
- 60% از افراد خودساخته میلیاردر شدهاند.
یکی از جملات معروف بیل گیتس؛ اگر شما فقیر به دنیا آمدید؛ این تقصیر شما نیست؛ اما اگر فقیر از دنیا بروید قطعاً شما مقصر هستید.
حال سؤال این است. چگونه میتوانیم یک میلیاردر شویم؟
عوامل و رویکردهای فراوانی برای کسب ثروت وجود دارد که در ادامه به برخی از مهمترین آنها میپردازیم.
1- لازمه و پیش نیازهای روانشناختی میلیاردر شدن
2- پروراندن رؤیاهای بزرگ و هدفگذاری؛ انسانهای موفق هدفمند هستند و از هدفگذاری انگیزه میگیرند. این افراد در قبال به سرانجام رساندن رؤیا و اهداف، خود را متعهد و مسئول میدانند.
3- غنیمت شمردن وقت و سخت کار کردن؛ تعیین برنامهریزی و زمانبندی دقیق برای انجام امور از الزامات است. بدین ترتیب کارهای بیشتری در طول شبانهروز انجام خواهید داد. بهخصوص در بازار رقابتی امروز صرفاً اگر برنامهریزی داشته باشید و با تمام تلاش کار کنید، برنده خواهید بود.
4- انتخاب یک مشاور یا همفکر میلیاردر؛ با معاشرت با افراد ثروتمند، نظام فکری و نوع نگرش آنها را بهتر درک کرده و فرصتهای بهتری برای افزایش درآمد پیدا خواهید کرد.
5- تقویت ویژگی صرفهجویی و پسانداز کردن؛ باید پول درآوردن و خرج کردن آن حسابشده باشد و تمام فکر بر روی سرمایهگذاری متمرکز شود.
[su_note]بیشتر بخوانید: چگونه پس انداز کنیم تا پولدار شویم؟[/su_note]
انتخاب حرفه و شغل مناسب
با بررسی وضعیت اقتصادی کنونی و چشماندازهای شغلی میتوان در جستجوی یک حرفه مناسب بود و به دنبال آن، فراگیری دانش و کسب تخصص از ضروریات این امر است. علاوه بر آن میتوان پس از کسب تجربه در یک زمینه خاص و به دست آوردن دانش لازم، تجارت خود را شروع کرد. بیشتر افراد موفق علاوه بر حقوق ثابت ماهانه، از کنار کارهای جانبی درآمد بیشتری کسب میکنند.
راه انداختن هر کار تازهای سرمایه میخواهد؛ اما نه سرمایه میلیاردی، سرمایه اصلی افراد موفق و سرمایهدار هوش مالی، زمانسنجی، ابتکار و ریسکپذیریشان است. وقتی حرف از راه انداختن یک شغل جدید و یک کسب و کار میشود، در افراد سنتی یک مغازه، دفتر کار شیک، کلی کارمند و بروبیا شکل میگیرد؛ اما این روزها که اطلاعات بسیار زیادی در زمینههای مختلف در اینترنت وجود دارد، میتوان با سرمایه ناچیز کاری را شروع کرد و پولدار شد.
اگر کاری را میخواهید شروع کنید، خیلی کوچک و گامبهگام شروع کنید به تکمیل آن؛ اما اگر میخواهید آینده کسب و کارتان را تصور کنید بزرگ فکر کنید. بزرگ فکر کردن باعث میشود در ضمیر ناخودآگاه شما تصویری از آینده کاری که میخواهید انجام دهید شکل بگیرد و ناخودآگاه شما را به آن سمت ببرد.
پسانداز و به دنبال آن سرمایهگذاری
بهتر است هر فرد بیش از یک حساب پسانداز داشته باشد تا با ریختن مقداری از درآمد ماهانه در حسابهای دیگر پسانداز کند؛ اما دوران انباشتن پول در حساب پسانداز بهمنظور افزایش آن گذشته است؛ زیرا رفتهرفته ارزش آن کم میشود و تورم، قدرت خرید را کاهش میدهد؛ بنابراین پسانداز باید صرفاً یک اقدام اولیه برای به دست آوردن سرمایه برای سرمایهگذاری باشد.
سرمایهگذاری در بازارهای مالی
شما باید درآمد کسب کنید. آن را سرمایهگذاری کنید و یاد بگیرید که چطور پول شما برای شما کار کند و بر میزان آن افزوده شود. بازارهای مالی محل مناسبی برای چند برابر کردن پول است. این بازارها از گذشته تاکنون محل پرورش ثروتمندترین مردان تاریخ بوده است. افراد زیادی بودهاند که با سرمایهگذاری مداوم و با دقت در بازارهای مالی به سود هنگفتی رسیدند، مانند وارن بافت، بیل گیتس، استیو جابز، جسی لیورمور و…؛ که ثروتمندترین مردان تاریخ بودند. علاوه بر آن این افراد شرکت تأسیس کردند و در شرکتهای خود سهامدار نیز بودهاند. هنگامی که سهام این شرکت ها در بازار بورس عرضه شده و قیمت سهام شرکتها بالا رفت، آنها به سوپر میلیاردرهای تاریخ تبدیل شدند. نکته قابلتوجه این است که برای ورود به بازارهای مالی نیاز به سرمایه هنگفت نیست. هر فرد با پس انداز کوچک خود نیز میتواند وارد این بازارها شده و با قدمهای کوچک و تصور آیندهی درخشان، زمینه را برای پولدارشدن مهیا سازد.
رابرت کیوساکی در کتاب «پدر پولدار، پدر بیپول» میگوید: اولین گام برای حرکت در مسیر آزادی مالی، یادگیری سه زمینه زیر است:
- حسابداری ساده
- سرمایهگذاری یا علم ساختن پول از پول
- سر درآوردن از بازار یا آشنایی کامل با عرضه، تقاضا و علم بازاریابی
در کل لازمه کسب ثروت از این روش نیاز به زمان، پول، آموزش و روحیه ریسکپذیر دارد. وارن بافت دومین فرد ثروتمند دنیا توصیه میکند با آموزش کامل و مطالعه زیاد وارد دنیای سرمایهگذاری شوید. از هر زمانی برای یادگیری مطالبی مانند ساز و کارهای اقتصادی، عملکرد شرکتهای بورسی، مدلهای ریاضی ساده و پیشرفته تحلیل مالی و … استفاده کنید.
سرمایهگذاری و کار کردن در بازارهای مالی (بازار سهام، بازار آتی کالا، آپشن و…) بیشک یکی از جذابترین کارهای دنیا است. این کار نیاز به حضور فیزیکی ندارد و شما فقط با یک لپ تاب میتوانید به بازار وصل شوید؛ سهام بزرگترین شرکتهای دنیا را خرید و فروش کنید و ثروتمند شوید. در کنار اینها نباید از سرمایهگذاری روی طلا و ارز غافل شد. این بازارها در بحرانهای اقتصادی داخلی یا جهانی، سودآوری دارند.
شما اگر کارمند باشید و تا آخر عمر هم پول خود را پس انداز کنید، هیچوقت نمیتوانید میلیاردر شوید. راه میلیاردر شدن چنین است: کارمندی ← خوداشتغالی ←سرمایهگذاری
[su_note]بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری در بورس بهتر است یا ارز دیجیتال؟[/su_note]
سرمایهگذاری در مستغلات
این نوع سرمایهگذاری بیشتر مناسب افرادی است که سرمایه خوبی دارند و میتوانند با گرفتن وام و خرید املاک استیجاری یا زمین در مکانهای روبه رشد سرمایهگذاری کنند. با توجه به افزایش جمعیت و در نتیجه بالا رفتن تقاضا برای مسکن و همچنین املاک تجاری، میتوان انتظار یک سود تضمین شده را داشت. قیمت های مسکن زمانی که کاهش مییابد، فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری محسوب میشود.
ثروتمند شدن دو بعد دارد؛ بعد اول کسب و کاری است که میتوان از آن پول درآورد، بعد دوم سرمایهگذاری و ثروت آفرینی از پولی است که کسب شده. اغلب افراد بعد اول رو خیلی جدی میگیرند، همه دنبال کاری هستند تا با آن به ثروت فراوانی برسند، اما غافل از آنکه بعد دوم ماجرا بسیار مهم است؛ بنابراین در راه ثروتمند شدن، سرمایهگذاری با درآمد در بازارهای مالی مانند بازار بورس و سهام مهمتر از کسب درآمد اولیه است؛ زیرا درآمد اولیه به سادگی کسب میشود اما رشد آن مهمتر است!
روشهای دیگری نیز برای میلیاردر شدن وجود دارد. برخی از آنها ریسک بالا و برخی نیز بازدهی پایینی دارند. در مقالات بعدی در خصوص روشهای دیگر سرمایه گذاری صحبت خواهیم کرد.