در دنیا انسان‌های موفق زیادی وجود دارند که هر کدام از آن‌ها در زمینه‌ی خاصی به درجات بالا رسیده‌اند و اسم و رسمی برای خود رقم زده‌اند. یکی از این انسان‌های موفق در زمینه‌های مختلف آقای وارن بافت است که در تاریخ 30 اوت 1930 به دنیا آمده است. وارن بافت اغلب با نام مستعار هوش اوماها یا دانشمند اوماها نیز شناخته می‌شود.

پدر وارن بافت با نام هاوارد، یک تاجر و سیاست‌مدار موفق بود. وارن بافت در خانواده‌ای 5 نفره که از پدر و مادر و دو خواهر تشکیل شده بود زندگی می‌کرد و وی فرزند دوم خانواده و تنها پسر به شمار می‌آمد. وارن بافت از همان ابتدای کودکی هوش برتری نسبت به هم سن و سالان اطراف خودش داشت به این شکل که در سن 6 سالگی در حالی که دوستانش سرگرم بازی و اوقات فراغت خود بودند، وی شش جعبه نوشابه کوکاکولا را از مغازه پدربزرگش به قیمت 25 سنت خریداری کرد و در ادامه هر بطری با را به قیمت 5 سنت به فروش می‌رساند! در این مقاله قصد داریم نگاهی به زندگی وارن بافت که در زمینه‌های مختلف به خصوص سرمایه گذاری یک شخص موفق و باهوش است نگاهی بیاندازیم. با ما همراه باشید.

نگاهی به زندگی نامه وارن بافت

درست در سال 1942 بود که پدر وارن در کنگره آمریکا منتخب شد و به دنبال آن وارن بافت همراه با خانواده خود به واشنگتن نقل مکان کردند. وارن دوران تحصیلی خود را در دوره راهنمایی در مدرسه آلیس دیل سپری کرد و در سال 1947 از دبیرستان فارغ‌التحصیل شد. جالب اینجاست که وارن بافت کودکی خود را صرف فروش محصولاتی از قبیل نوشابه و آدامس در جلوی درب منازل می‌کرد و از همان ابتدا راه و چاه کاسبی را کسب می‌کرد.

وارن در 11 سالگی با پول‌هایی که جمع کرده بود به اندازه 38 دلار سه سهم شرکت citesservice برای خود و خواهر بزرگ‌ترش خریداری کرد. در ابتدا ارزش قیمت سهم‌ها کاهش پیدا کرد و وارن با خونسردی کامل اقدامی نکرد که با گذر زمان ارزش هر سهم به 40 دلار رسید. وارن در این نقطه تصمیم هیجانی گرفت و برای فروش سهم‌ها اقدام کرد اما بعد از مدت زمان کوتاهی ارزش هر سهم به 200 دلار رسیده بود و از عملکرد خود برای اولین بار پشیمان شد.

علی رغم میل باطنی وارن بافت، پدرش دوست داشت که وارن برای تحصیلات دانشگاهی به دانشگاه پنسیلوانیا برود اما وارن بافت برخلاف تفکرات پدرش این تصمیم را نگرفت و معتقد بود سطح اطلاعاتش از اساتید هم بیشتر است. زمانی که پدر وارن بافت در مبارزات مجلس تسلیم شد و شکست خورد وارن به تنهایی به منزل اوماها برگشت و دوران تحصیل دانشگاهی خود را در دانشگاه نبراسکا شروع کرد. با وجود این که به صورت تمام‌وقت مشغول کار بود وی توانست تنها در سه سال مدرک لیسانس خود را از دانشگاه دریافت نماید.

هم‌زمان با رشد و پیشرفت وارن بافت، یکی از اساتید برتر دانشگاه‌های مالی و اداری به نام بن گراهام در سال 1920 به دلیل داشتن هوش و مدیریت مالی بالا در زمینه اوراق بهادار و سهام، به یک سرمایه گذار و کارشناس عالی رتبه در این زمینه تبدیل شد. جالب اینجاست که زمانی که بن گراهام استاد وارن بود، وارن بافت تنها شاگردی بود که در کلاس بالاترین نمرات را به خود اختصاص می‌داد. وارن قصد داشت که به صورت رایگان برای بن کار کند اما بن گراهام این پیشنهاد را قبول نکرد. وارن بافت بعد از رد شدن پیشنهادش توسط بن گراهام، در بازار بورس به دلالی پرداخت و با کمی تلاش توانست پمپ‌بنزین سینکلایر را برای خود خریداری کند در ادامه متوجه شد که این پمپ‌بنزین حتی بازدهی هم ندارد. اینجا بود که مجدد به خانه‌شان در اوماها برگشت و در بنگاه پدرش مشغول به کار شد.

وارن بافت در اوایل سال 1952 با دختری که در زادگاهش با او آشنا شده‌بود به نام سوزان ازدواج کرد. آن‌ها برای شروع زندگی یک خانه مخروبه را با 65 دلار اجاره کردند. در سال 1953 اولین فرزند آن‌ها به نام سوزی به دنیا آمد. در آن دوران وارن بافت مشغول سرمایه گذاری‌هایی بود که برایش اصلاً بازدهی نداشتند. درست در سال 1954 بود که بن گراهام به وارن پیشنهاد داد که در ازای حقوق سالانه 12000 دلار برای او کار کند. وارن با کمال میل این پیشنهاد را قبول کرد و در شروع به جای استاد در دانشگاه برای دانشجویانی که دو برابر او سن داشتند شروع به تدریس کرد. در این دوران وارن سرمایه خود را چندین برابر کرد و در سال 1954 دومین فرزندش به نام هاوارد گراهام به دنیا آمد. در حال حاضر هاوارد گراهام در زمینه‌های مختلفی در پست مدیریت فعالیت می‌کند و به عنوان یک شخص موفق در دنیا شناخته می‌شود.

بررسی فعالیت‌های بزرگ وارن بافت

وارن تصمیم گرفت که تمامی شرکت‌هایش را در یک شرکت منسوجات به نام برکشایر هاتاوی تلفیق کند. در سال 1996 بود که سرمایه شرکت بافت به عدد 7.178.500 دلار رسیده بود که از این مبلغ حدود 1.250.000 دلار برای آقای وارن بافت بود. در ادامه وارن شرکت برکشایر هاتاوی را توسعه داد و در صنایع مختلف هم سرمایه گذاری کرد. بعد از سرمایه گذاری‌های بزرگ دارایی وارن به 620 میلیون دلار رسیده بود که برای اولین بار نام وی در مجله فوربس تحت عنوان 400 ثروتمند دنیا به چشم خورد.

وارن بافت در دهه 1970 یک موقعیتی کشف کرده بود که شرکتی با نام see’s candies به ارزش 25 میلیون دلار خریداری کند و همین فرصت به عنوان بزرگ‌ترین سرمایه گذاری برای شرکت برکشایر هاتاوی محسوب می‌شد که درآمد وارن بافت را جا به جا کرد. درست در سال 1973 بود که وارن سهام شرکت واشنگتن‌پست را خرید. شیوه کار وارن بافت به این شکل بود که فرصت‌های طلایی را برای خرید کالاها و سهام شرکت‌ها در دوران کسادی را کشف می‌کرد و برای خرید آن‌ها اقدام می‌کرد.

وارن بافت به همین ترتیب به افکار و باورهای خود جامع عمل می‌پوشاند و سرمایه گذاری‌های کلان خود را انجام می‌داد که در سال 1998 بیش از 7 درصد سهام کوکاکولا را به ارزش 1.20 میلیارد دلار خریداری کرد. یک سال بعد برای شرکت یک جت شخصی خرید. او همچنین در سال ۲۰۰۲، ۱۱ میلیارد دلار برای قراردادهای سلف سرمایه گذاری کرد تا دلار آمریکا را در برابر دیگر پول‌های در گردش نجات دهد. سود وارن بافت از این معامله‌ها ۲ میلیارد دلار بود.

فعالیت‌های انسان دوستانه وارن بافت به همراه بیل گیتس

وارن بافت از جمله انسان‌هایی بود که اعتقاد داشت انتقال ثروت از نسلی به نسل بد، رفتار مناسبی نیست و در همین راستا در سال 2066 اعلام کرد که بیش از 70 درصد دارایی خود به میزان 37 میلیارد دلار از 52 میلیارد دلار را به منظور کمک‌های سالانه به موسسه خیریه جهان که موسسه خیریه بیل گیتس و همسرش بود انتقال دهد. همچنین اهدایی در تاریخ آمریکا برای خیریه بی نظیر بوده است. وی با داشتن ثروت فراوان علاقه‌ای به زندگی پر زرق‌وبرق نداشت و خانه وی در مرکز داندی و در همسایگی اوماها قرار‌داشتن. در سال 2004 خانه‌ای گران‌تر در کالیفرنیا خریداری کرد و به آنجا نقل مکان کرد. ارزش هر سهم شرکت سرمایه گذاری وارن بافت با عنوان برکشایر هاتاوی که شرکت‌های بیمه، نوشابه‌سازی، شیرینی‌پزی، مبل‌سازی، رستوران و فرش‌بافی را در برمی‌گیرد، ۸۳۰۰۰ دلار است.

وارن بافت ثروتمندترین مرد جهان

وارن بافت در جایگاه مدیرعامل و بیشترین سهامدار شرکت برکشایر هاتاوی است که دارایی خالص او 64.6 میلیارد دلار برآورد شده است و در رتبه‌بندی مجله فوربس در سال 2008 به عنوان ثروتمندترین مرد جهان معرفی شد. وارن بافت به عنوان یک سرمایه گذار آمریکایی و امور انسان دوستانه در سطح جهانی است. وی در سال 2009 به عنوان دومین و در سال 2010 به عنوان سومین فرد ثروتمند دنیا معرفی شد. وارن بافت همیشه دو قانون برای خود داشت که اذعان داشت اول پول سهامداران خود را نسوزانید و در گام بعدی و مرحله دوم، قانون اول را فراموش نکنید!