کسب پول و ثروت همواره یکی از بزرگترین دغدغه‌های افراد جامعه بوده است اما در چند سال اخیر، مردم بیش از پیش به ضرورت این امر پی برده‌اند. دلیل آن را می‌توانیم مشکلات اقتصادی یا افزایش آگاهی بدانیم اما در هر صورت، همه می‌خواهند به سطوح بهتری از رفاه دست یابند. به همین دلیل این روزها تیراژ کتاب‌هایی که در مورد ثروت و موفقیت نوشته می‌شوند بسیار بیشتر از قبل است. امروز قصد داریم یکی از بهترین کتاب‌ها را در این زمینه به شما معرفی کنیم. در ادامه خلاصه کتاب پدر پولدار پدر فقیر اثر رابرت کیوساکی را خدمت شما ارائه خواهیم داد.

مختصری درباره کتاب پدر پولدار پدر فقیر

رابرت کیوساکی یک تاجر و کارآفرین ژاپنی-آمریکایی است که علاوه بر تجارت، در دنیای نویسندگی و نشر نیز به موفقیت‌های بسیاری دست یافته است. کتاب‌های او به چندین زبان زنده دنیا ترجمه شده‌اند و جزو فهرست پرفروش‌های نیویورک تایمز قرار گرفته‌اند. موضوع اصلی تمامی کتاب‌های او افزایش هوش و دانش مالی است. او معتقد است روش صحیح کسب ثروت نه در خانواده و نه در مدرسه به آموزش داده نشده است و باید با تمرین و تکرار، خودمان این مهارت را پرورش دهیم. کتاب پدر پولدار پدر فقیر مشهورترین کتاب کیوساکی است که در آن توصیه‌های مهمی در زمینه افزایش هوش مالی ارائه می‌شود.

این کتاب به سبک زندگی‌نامه نوشته شده است و حال و هوای داستانی دارد. همین ویژگی باعث می‌شود فرایند مطالعه ساده‌تر باشد. پدر فقیر، اشاره‌ای است به پدر واقعی کیوساکی. کسی که عمر خود را وقف تحصیل و تدریس کرد و در نهایت، با داشتن مدرک دکترا و یک ذهن بی‌نظیر همیشه گرفتار مسائل مالی بود. پدر پولدار در حقیقت پدر دوست کیوساکی بوده است. یک تاجر موفق خودساخته که اطلاعات بسیاری در زمینه مسائل مالی داشت؛ هرچند هیچگاه به دانشگاه نرفته بود. با دنبال کردن راهنمایی‌های همین پدر پولدار بود که کیوساکی توانست به ثروت بسیار زیادی دست پیدا کند. در ادامه مهمترین توصیه‌های کیوساکی را در قالب خلاصه کتاب پدر پولدار پدر فقیر به شما ارائه خواهیم داد.

توصیه‌های مهم کتاب پدر پولدار پدر فقیر

در ذهن همه ما باورهای غلطی درباره پول بیشترین تاکید را روی درس خواندن داشتند و در مواردی هم اهمیت پس‌انداز را به ما گوشزد می‌کردند. بسیاری از افرادی که در دانشگاه‌های خوب تحصیل کرده‌اند همچنان درگیر مشکلات مالی هستند. حتی آن‌هایی که درامد زیادی دارند روش صحیح خرج کردن پول را نمی‌دانند و همیشه گرفتاری‌های مالی دارند. رابرت کیوساکی در کتاب پدر پولدار پدر فقیر شش توصیه مهم به خوانندگان ارائه می‌دهد و معتقد است اگر این موارد را در نظر بگیرید، آینده مالی خوبی برای خود رقم خواهید زد.

نکته اول: ثروتمندان برای پول کار نمی‌کنند.

ثروتمندان برای پول کار نمی‌کنند بلکه ترتیبی می‌دهند که پول برای‌شان کار کند! همه آدم‌ها گرفتار دو حس ترس و طمع هستند. هم از اقدامات شجاعانه می‌ترسیم و شغلی با درامد ثابت را ترجیح می‌دهیم، هم می‌خواهیم خانه و زندگی لوکس داشته باشیم. تفاوت ثروتمندان با افراد عادی این است که بر اساس احساسات تصمیم نمی‌گیرند و به جای ترس و طمع، از عقل و منطق بهره می‌گیرند. آن‌ها می‌خواهند روش پول درآوردن را یاد بگیرند و حقوق بالا و وسایل لوکس وسوسه‌شان نمی‌کند.

نکته دوم: دانش مالی خود را افزایش دهید.

مسئله مهم این نیست که چقدر درامد دارید، نکته این است که چگونه این پول را خرج می‌کنید. بسیاری از مشکلات مالی ناشی از کمبود درامد نیست بلکه در نادانی ریشه دارد. بسیاری اوقات ما بدهی‌ها را به عنوان دارایی در نظر می‌گیریم. هر فرد باید روش محاسبه درامدها و هزینه‌ها خود را بداند و بتواند جریان نقدینگی را در زندگی خود تشخیص دهد. این قانون ساده را در نظر بگیرید:

  • هر چیزی که پول به حساب‌مان وارد کند، دارایی است.
  • هر چیزی که پول را از حساب‌مان خارج کند، بدهی است.

با این اوصاف، خودروی لوکسی که هر ماه باید قسطش را پرداخت کنید و بسیاری خرج‌های جانبی دیگر نیز دارد، جزو دارایی‌هایتان نیست بلکه بدهی محسوب می‌شود.

نکته سوم: برای خودتان کار کنید.

منظور کیوساکی از این نکته راه‌اندازی یک کسب‌وکار شخصی نیست بلکه می‌خواهد اهمیت سرمایه‌گذاری را به شما یادآوری کند. به حقوق ماهیانه خود راضی نشوید. شغل و تجارت دو مقوله جدا هستند. شغل یک فرد ممکن است تدریس باشد و تجارت او خرید و فروش سهام. هر ماه مبلغی از حقوق خود را به افزایش دارایی اختصاص دهید. منظور دارایی هر چیزی است که درامدزایی دارد: سهام، ملک، اوراق قرضه یا… .

نکته چهارم: از ثروتمندان یاد بگیرید.

کیوساکی معتقد است بیشترین بار مالیاتی را طبقه متوسط و فقیر به عهده دارند. شناخت روش‌های سرمایه‌گذاری، شناخت بازارهای مختلف، شناخت قانون و بسیاری از مهارت‌های دیگر باعث شده است افراد ثروتمند هر روز پول بیشتری به دست آورند و مبلغ کمتری را صرف مالیات و دیگر بدهی‌ها کنند. با یادگیری راه و روش ثروتمندان، شما هم می‌توانید دارایی‌های خود را افزایش دهید.

نکته پنجم: روش پول‌سازی را یاد بگیرید.

منظور این است که هوش مالی خود را افزایش دهید و روی آموزش خود سرمایه‌گذاری کنید. هر چه اطلاعات بیشتری داشته باشید، فرصت‌های کسب ثروت بیشتری پیدا خواهید کرد.

[su_note]بیشتر بخوانید: بهترین ایده های پولسازی در ایران[/su_note]

نکته ششم: برای یادگیری کار کنید.

رابرت کیوساکی در طول عمر خود برای شرکت‌های مختلفی کار کرد اما هدفش کسب درامد نبود. او در هر شرکتی برای یادگیری فعالیت می‌کرد. مثلا مدتی را به عنوان فروشنده کار کرد تا مهارت‌هایش را در این زمینه افزایش دهد و بر خجالت خود غلبه کند. وقتی به عنوان یکی از فروشنده‌های برتر انتخاب شد، استعفا داد. این کار همیشه خانواده‌اش را شوکه می‌کرد اما او روی هدف اصلی خود متمرکز بود و با یادگیری و تجربه‌اندوزی، توانست ثروت بسیاری به دست آورد؛ به طوری که در 47 سالگی توانست با یک اندوخته مالی بسیار بزرگ بازنشسته شود!

سخن آخر

خلاصه کتاب پدر پولدار پدر فقیر را با هم بررسی کردیم. این کتاب یکی از مشهورترین کتاب‌ها در زمینه موفقیت مالی است و توسط یک تاجر موفق ژاپنی‌آمریکایی به نام رابرت کیوساکی نوشته شده است. این کتاب روی افزایش هوش مالی و یادگیری روش‌های سرمایه‌گذاری تاکید بسیاری دارد و معتقد است: مهم نیست چقدر درامد دارید، مهم این است که چگونه درامد خود را خرج می‌کنید.