همانطور که میدانید امروزه روشهای مختلفی برای سرمایه گذاری در کشور وجود دارد که افراد میتوانند با استفاده از یکی از این روشها فرآیند سرمایه گذاری را شروع کنند.
در سالهای اخیر تورم در اقتصاد کشور پررنگتر شده و از همین جهت حفظ و انباشت سرمایه گزینه مناسبی با وجود تورم نیست، چرا که نگهداری پول با وجود تورم باعث میشود که از ارزش دارایی شما کاسته شود به همین منظور شما برای حفظ پول خود از تورم و کسب سود، در یکی از بازارهای سرمایه گذاری بنا به علم و دانشی که دارید فعالیت کنید. ما در این مقاله قصد داریم در ابتدا به معرفی بازاهای مختلف سرمایه گذاری اشاره کنیم و در نهایت بهترین سرمایه گذاری در زمان تورم را معرفی کنیم پس به همین منظور با ما همراه باشید.
بهترین سرمایه گذاری در زمان تورم در کشور
همانطور که میدانید در سالهای گذشته به دلیل کم رنگ تر بودن عامل تورم و پایین بودن میزان آن، افزایش قیمت ها دیر به دیر اتفاق میافتاد و اکثر افراد در جامعه با کمی تلاش و پشتکار میتوانستند برای خرید خودرو، مسکن، طلا، سکه و … اقدام کنند. این فرآیند به این شکل بود که مردم با خیال راحت سرمایه خود را در سپرده های بانکی میگذاشتند و طی یک بازه زمانی اصل سرمایه و سود کسب شده را طلب میکردند و با دارایی خود به خرید نیازهای خود میپرداختند. متأسفانه امروزه با بالا رفتن سطح تورم در کشور و گرانی های بسیار شدید در هر زمینه ای، افراد با حفظ سرمایه و حتی استفاده از سرمایه گذاری بانک ها هم قادر به خرید ماشین، مسکن، طلا و … نیستند. همانطور که در ابتدا اشاره کردیم حتی حفظ و نگهداری پول در زمان تورم بالا یک باور اشتباه است که باعث کم شدن ارزش آن میشود پس به همین منظور شما باید سرمایه خود را به منظور سرمایه گذاری در یکی از بازارهای سرمایه گذاری لحاظ کنید.
در اقتصاد کشورمان با توجه به اینکه متغیرهای کلان اقتصادی مثل نرخ بهره و نرخ تورم مدام درگیر نوسانات هست، موضوع سرمایهگذاری اهمیت زیادی پیدا میکند. با توجه به این که روز به روز میزان تورم در کشور بیشتر میشود، پیدا کردن یک راهکار برای حفظ ارزش پول و شروع سرمایه گذاری یک امر واجب و مهم به شمار میآید؛ اما در این فرآیند دو سؤال مهم وجود دارد که به آنها اشاره میکنیم:
[su_note]مطالب دیگر: امنترین روش نگهداری ارز دیجیتال چیست؟[/su_note]
یک فرد به منظور سرمایه گذاری باید به چه نکاتی توجه کند؟
- نقد شوندگی سرمایه ای که به منظور سرمایه گذاری در آن بازار تزریق میشود.
- بازدهی مورد انتظار سرمایه گذار متناسب با میزان سرمایه ی خود
- شناخت چهارچوب ها و قوانین حاکم بر بازار سرمایه گذاری موردنظر
- شناخت کافی از میران ریسک پذیری خود در فرآیند سرمایه گذاری و انتخاب یک سرمایه گذاری متناسب با عامل ریسک پذیری شخص
به منظور حفظ ارزش پول در برابر تورم، در چه بازارهایی امکان سرمایه گذاری وجود دارد؟
- بازار مسکن
- سپرده های بانکی
- خرید ارز
- سکه و طلا
- بازار بورس
سرمایه گذاری در مسکن
در کشور ما از ابتدا بر اساس برخی باورهای فرهنگی و اجتماعی به مقوله مسکن اهمیت خاصی داده میشده و به همین خاطر از مسکن به عنوان یک سرمایه و بازار سرمایه گذاری استفاده شده است. همانطور که در بخش های قبلی اشاره کردیم زمانی که تورم پایین تر بود هر شخص با کمی تلاش و پشتکار میتوانست طی یک برنامه ریزی برای خرید مسکن و سرمایه گذاری در این بازار اقدام کند اما در حال حاضر متأسفانه این امر بسیار سخت و دست نیافتنی شده است و قیمت مسکن به شکل وحشتناکی به لطف تورم سر به فلک کشیده است، پس از این جهت بازار مسکن گزینه مناسبی به عنوان سرمایه گذاری در زمان تورم به حساب نمیآید.
مزیت سرمایه گذاری در مسکن:
- دارای ریسک پایین به منظور حفظ سرمایه
- قابلیت درآمدزایی و خدمات رهن و اجاره دارد.
- از لحاظ قیمتی در گذر زمان رشد میکند.
معایب سرمایه گذاری در مسکن:
- سرمایه گذاری بلندمدت محسوب میشود و در کوتاه مدت به سود نمیرسید.
- در صورت خالی بودن مسکن، باید مالیات پرداخت کنید.
- قدرت نقدشوندگی آن نسبت به سایر بازارهای سرمایه گذاری پایین تر است.
- برای شروع نیاز به سرمایه زیادی از جانب سرمایه گذار است.
سرمایه گذاری در بانک
باور عموم مردم در کشور از ابتدا بر این اساس شکل گرفته است که به منظور سرمایه گذاری ابتدا باید سپرده های بانکی را درنظر داشته باشند چرا که در زمان تورم پایین بسیار مورد استقبال مردم قرار میگرفت و ریسک بسیار پایینی به منظور سرمایه گذاری داشت؛ اما امروزه سرمایه گذاری در بانک ها مانند گذشته نیست و از لحاظ بازدهی نسبت به سایر بازارهای سرمایه گذاری عقب تر مانده است. البته در حال حاضر اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که به هیچ عنوان توانایی تقبل ریسک به منظور سرمایه گذاری را ندارید، بانک ها به عنوان بهترین گزینه برای سرمایه شما محسوب میشوند.
مزیت سرمایه گذاری در بانک:
- از نظر زمانی میتوان به شکل بلندمدت و کوتاه مدت سرمایه گذاری کرد.
- ریسک بسیار پایینی دارد.
- کسب سود از این فرآیند قطعی و تضمینی است
معایب سرمایه گذاری در بانک:
- در بازه زمانی بلند مدت شخص نمیتواند سرمایه خود را برداشت کند و در صورت نیاز باید جریمه ای به این منظور پرداخت نماید.
- سپرده گذاری کوتاه مدت به کسب سود آنچنانی ختم نمیشود.
- در سپرده گذاری های بلندمدت امکان انتقال و جابهجایی سرمایه به سایر بازارهای سرمایه گذاری وجود ندارد.
سرمایه گذاری در بازار ارز
بازار ارز همیشه علاقه مندان مختص به خود را داشته و هستند افرادی که با در دست داشتن اطلاعات و ارتباطات مهم میتوانند کسب سودهای بسیار زیادی از این بازار را برای خود رقم بزنند. کسب سود در بازار ارز در ایران بر این اساس است که شخص از نوسانات موجود بر قیمت ارز میتواند کسب درآمد کند از این رو بازار مناسبی به منظور سرمایه گذاری محسوب میشود اما در ادامه به معایب سرمایه گذاری در این بازار دقت نمایید:
- باید ریسک زیاد در این بازار را تقبل نمایید.
- از لحاظ شفافیت نمیتوان زیاد به آن اعتماد کرد.
- به نوعی یک سرمایه گذاری در بازار سیاه به شمار میآید.
- به شدت از اتفاقات و خبرهای گوناگون در جهان تأثیرپذیر است.
- به هیچ وجه پیش بینی منطقی برای قیمت آن وجود ندارد.
سرمایه گذاری در بازار طلا و سکه
در کشور ما ایران، سرمایه گذاری در طلا از ابتدا مورد توجه قرار گرفته بود و همین امر امروزه از جایگاه خاصی از نظر سرمایه گذاری برخوردار است. در ایران افراد زیادی وجود دارند که بدون هیچ دانش و اطلاعی بر این باورند که با تبدیل سرمایه به طلا به هیچ عنوان دچار ضرر زیان نخواهند شد و این بازار همواره میتواند سودده باشد. این بازار دارای مزیت های متعددی است که مهمترین آن قدرت نقد شوندگی بسیار بالای آن محسوب میشود. از معایب این بازار میتوان به ریسک بالای آن اشاره کرد چرا که دو عامل مهم از قبیل نرخ برابری دلار به ریال و قیمت اونس جهانی وابسته است. پس از این جهت در زمان تورم گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری به شمار نمیآید.
[su_note]مطالب دیگر: چه تعداد بیتکوین باقی مانده؟[/su_note]
سرمایه گذاری در بورس، بهترین بازار برای سرمایه گذاری در زمان تورم
سرمایه گذاری در بورس یکی از روشهای سرمایه گذاری در کشور به شمار میآید که در سالهای اخیر به لحاظ مزیت های بی شماری که داشته افراد زیادی را به خود جلب کرده است. تا این بخش از مقاله به مزیت ها و معایب سرمایه گذاری در بازارهای دیگر اشاره کردیم و در نهایت گزینه مناسبی به منظور سرمایه گذاری در زمان تورم محسوب نمیشدند. بازار بورس و معاملات سهام دارای مزیت های زیادی است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
- برای شروع نیاز به سرمایه زیاد نیست و با هر سرمایه ای قادر به شروع سرمایه گذاری خواهید بود.
- با کسب علم و دانش مربوط به این بازار میتوانید بهترین نتیجه را از سرمایه گذاری خود داشته باشید.
- شما به دو شکل مستقیم و غیرمستقیم قادر به سرمایه گذاری در این بازار خواهید بود.
- در روش مستقیم شما باید دارای ریسک پذیری بالایی باشید و در ازای آن به سود و بازدهی بیشتری دست پیدا خواهید کرد.
- اگر شما دارای ریسک پذیری بالایی نیستید میتوانید سرمایه خود را به شکل غیرمستقیم در این بازار تزریق نمایید.
- در روش غیر مستقیم سرمایه شما در صندوق های سرمایه گذاری که از انواع و اقسام مختلف تشکیل شده است سرمایه گذاری میشود.
- دارای قدرت نقد شوندگی بسیار بالا است و در صورت نیاز میتوانید به سرمایه خود در زمان کوتاه دست پیدا کنید.
- دارای امنیت و شفافیت بسیار بالا است.
- امکان بیمه سرمایه برای خرید سهام با استفاده از اوراق های مختلف در این بازار وجود دارد.
- حفظ سرمایه در مقابل تورم حتی در شدیدترین حالت ممکن
سخن آخر
در نهایت باید توجه داشته باشید برای ورود به هر بازاری باید با دانش و اطلاعات کافی وارد شوید و میزان ریسکپذیری خود را هم در نظر بگیرید. با توجه به مواردی که ذکر شد، متوجه میشویم که فعالیت در بورس یکی از بهترین گزینهها برای سرمایهگذاران ایرانی محسوب میشود. این بازار مزایای بسیاری دارد و میتواند هم سود بسیار را نصیب سرمایهگذاران کند و هم با تامین سرمایه شرکتها، به اقتصاد مولد کمک کند. سرمایهگذاری در بورس باید با دید بلندمدت و دانش و تجربه کافی انجام گیرد و افرادی که زمان کافی برای تحلیل بازار را ندارند، میتوانند از روشهای سرمایهگذاری غیر مستقیم استفاده کنند.